Maränger med choklad- och kolasås
Dagens bakverk i skolan blev varmvispade maränger med choklad- och kolasås. Som jag längtat efter att min grupp ska få göra detta! Jag har nyligen smaskat på en med kolasås i och det är verkligen himmelriket. Så underbart.
Det är väldigt enkelt, men lite trixigare en vanlig maräng:
Man mäter upp sockret och äggvitan man ska ha. Värmer det i en kastrull till 60-70 grader. Sen vispar man med elvisp till full volym, det vill säga till en stor fluffig massa. Så trycker man i såsen man vill ha, utan att blanda runt det. Istället rör man försiktigt på ytan med skeden på den delen man precis ska ta upp. Man får ösa i mer sås efterhand i bunken. Lägg inte upp för stora klickar på plåten, då de nästan blir dubbelt så stora i ugnen. Vi gräddade våra maränger i 150 grader, 45 minuter. Då har vi dock stora varmluftsugnar så det kan vara annorlunda när man gör det hemma!