Rosa och grönt

Publicerad 2014-04-26 21:31:00 i Allmänt, FOTO - ätbart,

Idag har det jobbats för fullt i köket. Jag har nämligen fått äran att baka till ett kalas till imorgon. Jag har gjort chokladbollar med rosa och grönt pärlsocker, marshmallows doppade i choklad, med rosa och grönt strössel, chokladmuffins i fina rosa formar och en tårtbotten som ska skäras upp imorgon, fyllas och sen täckas med grädde och bär. Kan ni gissa vilket färgtema det är? Rosa och grönt, såklart! Det kommer att bli fantastiskt! 
 
Jag har verkligen blivit nöjd med alltihop, vilket är skönt. Det var lite utav en utmaning eftersom en del av familjen som har kalsaet varken tål mjölkprodukter eller ägg. Men nu har jag fått ihop en fin liten buffe av sötsaker. Perfekt! 
Vi får se om jag kan vara med och duka upp allt imorgon på plats, så att jag kan fota lite. 
 
Här får ni en titt på marshmallowsarna sålänge!
 
 
 
 
 
 

Inflammation? Magsår? Mensvärk?

Publicerad 2014-04-25 20:40:39 i Allmänt,

Jisses, säger jag bara. För någon timme sen fick jag plötsligt en stor smärta i mage och rygg. Jag kunde stå upp, men jag vred mig lite hit och dit med en hand för magen där jag stod i badrummet med mamma. 
 
- Mamma, har det gått en månad sen jag hade mens sist?!
- Nej, det tror jag inte. 
- Nehe?! Jag fick så ont i magen.
- Du kanske måste kissa..?
- Ja... Du får gå ut härifrån nu!
 
Två minuter senare:
 
- MAMMA, DET GÖR FORTFARANDE ONT!
 
Jag plockade fram mobilen och sökte runt lite. Hittade ord som blindtarmsinflammation, njursten, magsår. 
 
- Kolla, här står det att jag har njursten. JAG KOMMER DÖÖÖÖ! 
 
Men nu, så sitter jag här utan att känna någonting. Jag dog alltså inte. Skönt det. Nu ska vi äta grillade tacobiffar med pastasallad. Helt fantastiskt gott. Ha en fin kväll!
 
Bild från skogen
 
 

En annorlunda måltid

Publicerad 2014-04-23 18:21:00 i Allmänt,

På bussen idag tipsade en kompis om en maträtt som består av tortilla bröd, köttbullar och ost som man ställer in i micron tills osten har smält. Sen så tar man på lite grönsaker och kebabsås och sen äter man det som man brukar äta sitt tacobröd. Jag tyckte det lät väldigt lustigt och det verkade inte alls gott. När jag kom hem kurrade magen riktigt ordentligt, så jag tänkte, varför inte prova den mystiska maträtten?
 
Efter redan tio minuter kunde jag ta den första tuggan och jag blev förvånad. Det var riktigt smarrigt! Allt smakade verkligen gott. Det mest positiva var att det var så enkelt. Ett tips till er alla. Det låter som en konstig blandning... Det ÄR en konstig blandning men det är värt att testa. 

Om

Min profilbild

Ellen, 17 år

Hej hallå! Vad kul att du har hittat hit. Här kan du läsa om min vardag som vanligtvis består av att skratta, fotografera, smaska på nybakade sötsaker, läsa och spendera pengar på kläder (även fast garderoben redan är överfull) Nu vet du lite om mig, varsågod att kika runt! Vill du kontakta mig? Mejla då till elladahl.97@gmail.com!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela