Det bästa med att plugga bageri & konditori

Publicerad 2014-11-27 19:09:00 i Allmänt, FOTO - ätbart,

Det är underbart att läsa bageri och konditori. Dels att få skapa fina, goda produkter men framför allt att kunna få provsmaka allt fantastiskt och att billigt kunna få köpa med sig det hem. Vi får smaska på alldeles nybakt bröd, knapra på goda kakor, känna lukten av nygräddade bullar som gör att man längtar efter att få stoppa en bit i munnen eller kanske känna den söta smaken av en härlig tårta.  
 
Nu har vi även dragit igång med kursen choklad ooch konfektyr, där vi får temperera vår egna choklad och göra egna praliner. Det finns så otroligt många härliga smaker att experimentera och använda sig utav. Häromdagen köpte jag med mig tre olika sorter hem för att bjuda familjen på. 
 
Det blev en pralinsmakprovning med en mjölkchoklad med svarta vinbärsfyllning, en vit choklad med passionsfruktsfyllning och en till vit choklad fast med jordgubbsfyllning. MUMS!!!
 
 

Pimpa din mobil!

Publicerad 2014-11-22 20:30:00 i Allmänt,

Under dagen har jag fått min skärm på mobilen att se så mycket roligare och finare ut än vad den var innan. Nu är min samsung mycket mer personlig! Genom en app har jag ändrat utseendet på alla andra appar. Vilken skillnad säger jag bara, titta själva! 
 
Om man har en android kan man använda appen icon dress-up, där man själv får välja bland hur många olika designer som helst. Själva användandet och nerladdningen av appen är helt gratis. Tummen upp!
Om du istället har apple ska det tydligen finnas en app som heter CoCoppa, men detta är ju inte något jag kan kolla upp så det får ni utforska själva i. 
 
Tips, tips, tips!!!
          
 
Tillslut ändrade jag även till en annan bakgrund. Förresten, ser ni hur söt ugglan är?! Älskar även pappersflygplanet! 
 

Lusseknutar

Publicerad 2014-11-22 19:47:59 i Allmänt, FOTO - ätbart,

Årets första bak med saffran gjordes igår. Jag testade att göra lusseknutar med smör/vanilj-fyllning att doppa i socker. Några blev ganska misslyckade, men många blev riktigt fina. Efter att ha smaskat upp en alldeles nybakt bulle kände jag dock att jag redan var trött på saffran, haha. Själva julen är ju inte ens här än! Förmodligen kommer suget snart tillbaka. 
 
- 5 minuter senare -
 
Haha, var precis nere i köket och hämtade en bulle. Åh, så gott! Så var saffransuget tillbaka och ni kan glömma vad jag skrev. 
 
Vad har ni för favorit att äta med denna goda krydda? 
 
 

Om

Min profilbild

Ellen, 17 år

Hej hallå! Vad kul att du har hittat hit. Här kan du läsa om min vardag som vanligtvis består av att skratta, fotografera, smaska på nybakade sötsaker, läsa och spendera pengar på kläder (även fast garderoben redan är överfull) Nu vet du lite om mig, varsågod att kika runt! Vill du kontakta mig? Mejla då till elladahl.97@gmail.com!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela